Årets første æbleskiver… Mums, de blev gode
(dette er en “fuldkornsversion” hvis man ønsker alm. æbleskiver nøjes man bare med hvedemel)
Til 5 personer brugte jeg følgende
- 1 dl. mandelmel (ca. 50 gr.)
- 1 dl. fuldkornshvedemel
- 3 dl. hvedemel
- 3 spsk. rørsukker (evt. 1 1/2 spsk. agavesirup)
- 1/4 tsk. bagepulver
- 1 tsk. natron
- 1 tsk. kardemomme
- kornene fra en vanillestang (evt. 1 knsp. vamillepulver)
- reven skal fra 1/2 usprøjtet citron
- 3 æg
- 5 dl. kærnemælk
- 75 gr. smeltet smør (+ekstra smør til stegning)
Fremgangsmåde
Bland alle de tørre ingredienser sammen + citronskal.
Pisk kærnemælk, smeltet smør og æggeblommer sammen (hviderne gemmes i en skål for sig)
Hæld kærnemælksblandingen i melblandingen. Rør dejen godt sammen og lad den hvile 30 min. i køleskabet.
Når dejen har hvilet, piskes hviderne stive og vendes i dejen, der nu er klar til brug