Burgerboller med fuldkorn
Fremgangsmåde
Mælk og vand varmes til “lillefingerlun”.
Tilsæt gær og rør den ud. Tilsæt sirup og gulerødder og rør godt igen. Tilsæt nu salt, havregryn og grahamsmel.
Til sidst tilsættes durum. Ælt dejen rigtig godt sammen og stil den til hævning et lunt sted, indtil den er hævet til dobbelt størrelse (en lille times tid).
Tag dejen ud på et meldrysset bord og del den i 10 lige store portioner. Tril til runde boller, der efterfølgende rulles ud med kagerulle (de skal være ca. 2 cm. tykke)
Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 30 min.
Pisk et æg og pensl bollerne. Drys med sesam og bag i 180 grader varm ovn i ca. 15 min.
Kan de fryses?
Hej Trine,
Det kan de sagtens 🙂