Denne enkle chilipasta er meget nem at lave. Den kan holde sig lang tid i køleskabet og er utrolig anvendelig i mange former for madlavning!
Jeg kan huske fra min barndom, at min far købte Sambal Oelek i en specielforretning. Den stod på øverste hylde i køleskabet og når han lavede mad, brugte han ofte denne skønne “Herre-Sauce”, som han kaldte det.
Her er mit bud på en hjemmelavet Sambal Oelek. Brug den fx i marinader, blandet med en smule olie til at dryppe på pizza, i wokretter, i kødsauce, til chili con carne, i dressing osv…
Fremgangsmåde
Vask chilierne grundigt. Fjern stilken. Blend de hele chilier til en grov mos.
Kom chilimosen i en tykbundet gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad nu chilipastaen simre vedmoderat varme og under jævnlig omrøring i et kvarters tid, indtil chilien har absorberet al væsken.
Kom pastaen i et skoldet glas, glat overfladen og hæld olivenolie over, så det dækker.