Citronkylling
Til 4 personer
- 1 kylling (ca. 1,2-1,4 kg)
- 2 stk. øko citroner
- 1 håndfuld timian
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Kyllingen renses godt og duppes tør med lidt køkkenrulle. Krydr både ind- og udvendigt med salt og peber. Citroner og timian skylles godt, og citronerne skæres i både. Fyld citronbåde og timian i kyllingen og luk evt. med en kødnål. Ovnen tændes på 200 grader og kyllingen steges ca. 50 min.
Kalorieberegning pr. 100 gr.:
Energi 173 kcal | Protein 17 gr. | Kulhydrat 0.52 gr. | Fedt 11 gr.
Toscansk brødsalat
Til 4 personer
- 1 stk. daggammelt brød (gerne med sej skorpe)
- Ca. 350 gr. tomater – gerne forskellige slags/farver
- 2 stk. grillede peberfrugter
- 1 stk. rødløg
- 1 lille håndfuld kapers
- 2 fed hvidløg
- Ca. 1 dl. friskrevet parmesan
- 1 håndfuld friske basilikumblade
- 1 god sjat olivenolie
- ½ dl. rødvinseddike
- 1-2 stk. ansjoser (kan udelades)
- Salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Peberfrugterne grilles eller bages hele i ovnen ved høj varme. Kom dem i en pose i ca. 5-10 min. Herefter er skindet lige til at pille af.
Brødet brydes i mundrette stykker og kommes i en skål. Hvidløg presses/hakkes fint og fordeles over brødet. Skær løget i tynde skiver og læg dem ned til brødet.
Stænk brød og løg med eddike og kom en generøs sjat olivenolie hen over. Krydr med salt og friskkværnet peber. Vend det godt sammen og lad det stå og trække imens du gør de andre ting klar.
Tomaterne skæres i grove tern og peberfrugterne skæres i strimler og blandes med tomaterne. Tilsæt kapers, finthakkede ansjoser og friskrevet parmesan samt friskplukkede basilikumblade.
Vend det hele sammen og kom nu brødet i. Vend forsigtigt rundt igen og lad salaten trække 5-10 min. inden servering.
Kalorieberegning pr. 100gr.:
Energi 74 kcal | Protein 3,1 gr. | Kulhydrat 8,3 gr. | Fedt 2,7 gr.
