Skip to content
Kreamors KøkkenKreamors Køkken
Kreamors Køkken
Madplaner, opskrifter, inspiration, tips & tricks til sund og lækker hverdagsmad og kreative sysler med børn
  • Forside
  • Opskrifter
    • Salater
      • Forår
      • Sommer
      • Efterår
      • Vinter
    • Vegetar
    • Supper
    • Kalv / Okse
    • Gris
    • Lam
    • Fjerkræ
    • Fisk / Skaldyr
    • Pasta / Pizza
    • Bagværk & Sødt
    • Brød & Boller
    • Syltesager
    • Drikkevarer
    • Dip, sauce & garniture
    • Tips og tricks
    • Sjov med frugt
    • Jul
      • Julemad
      • Bagværk
      • Krea
    • Krea
      • Fastelavn
      • Påske
      • Frost-tema
      • Halloween-tema
  • Foredrag
    • Foredrag
  • Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt
 
  • Forside
  • Opskrifter
    • Salater
      • Forår
      • Sommer
      • Efterår
      • Vinter
    • Vegetar
    • Supper
    • Kalv / Okse
    • Gris
    • Lam
    • Fjerkræ
    • Fisk / Skaldyr
    • Pasta / Pizza
    • Bagværk & Sødt
    • Brød & Boller
    • Syltesager
    • Drikkevarer
    • Dip, sauce & garniture
    • Tips og tricks
    • Sjov med frugt
    • Jul
      • Julemad
      • Bagværk
      • Krea
    • Krea
      • Fastelavn
      • Påske
      • Frost-tema
      • Halloween-tema
  • Foredrag
    • Foredrag
  • Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt

Citronkylling

med Toscansk brødsalat

Citronkylling

Til 4 personer


  • 1 kylling (ca. 1,2-1,4 kg)
  • 2 stk. øko citroner
  • 1 håndfuld timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde


Kyllingen renses godt og duppes tør med lidt køkkenrulle. Krydr både ind- og udvendigt med salt og peber. Citroner og timian skylles godt, og citronerne skæres i både. Fyld citronbåde og timian i kyllingen og luk evt. med en kødnål. Ovnen tændes på 200 grader og kyllingen steges ca. 50 min.

 

Kalorieberegning pr. 100 gr.:
Energi 173 kcal | Protein 17 gr. | Kulhydrat 0.52 gr. | Fedt 11 gr.

Toscansk brødsalat


Til 4 personer


  • 1 stk. daggammelt brød (gerne med sej skorpe)
  • Ca. 350 gr. tomater – gerne forskellige slags/farver
  • 2 stk. grillede peberfrugter
  • 1 stk. rødløg
  • 1 lille håndfuld kapers
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 1 dl. friskrevet parmesan
  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 1 god sjat olivenolie
  • ½ dl. rødvinseddike
  • 1-2 stk. ansjoser (kan udelades)
  • Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde


Peberfrugterne grilles eller bages hele i ovnen ved høj varme. Kom dem i en pose i ca. 5-10 min. Herefter er skindet lige til at pille af.
Brødet brydes i mundrette stykker og kommes i en skål. Hvidløg presses/hakkes fint og fordeles over brødet. Skær løget i tynde skiver og læg dem ned til brødet.
Stænk brød og løg med eddike og kom en generøs sjat olivenolie hen over. Krydr med salt og friskkværnet peber. Vend det godt sammen og lad det stå og trække imens du gør de andre ting klar.
Tomaterne skæres i grove tern og peberfrugterne skæres i strimler og blandes med tomaterne. Tilsæt kapers, finthakkede ansjoser og friskrevet parmesan samt friskplukkede basilikumblade.
Vend det hele sammen og kom nu brødet i. Vend forsigtigt rundt igen og lad salaten trække 5-10 min. inden servering.

 

Kalorieberegning pr. 100gr.:
Energi 74 kcal | Protein 3,1 gr. | Kulhydrat 8,3 gr. | Fedt 2,7 gr.

Forfatter: Renie Rexbye

Her skriver: Renie, der er kok, mor til 3 skønne unger, gift med Christian og kreativ blæksprutte. Her kan du finde opskrifter, ideer, tips, tricks og inspiration til blandt andet nem hverdagsmad, sjove og sunde ideer der hitter hos børnene samt inspiration til små hyggelige kreaprojekter...

Relaterede opskrifter

Frikadeller med stuvet spinat og nye kartofler
30. juni 2017
Citronkylling med Toscansk brødsalat
29. juni 2017
Græske kødboller med pesto og grillede kartofler
29. juni 2017
Fyldte kyllingebryster med knuste kartofler og majssalat
4. juni 2017
Pasta Mexicana med majskolber
4. juni 2017
Dampet rødspætte i urtesauce med brasede kartofler og jordbær-/mangosalsa
4. juni 2017

Skriv et svar Annuller svar

Din email-adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret *

rens formPost comment

Copyright Kreamors Køkken | Design nCASE.dk
Kreamors Køkken ikke alene bager cookies, men bruger dem også til at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. OK
Privacy & Cookies Policy
Nødvendige Altid slået til