Skip to content
Kreamors KøkkenKreamors Køkken
Kreamors Køkken
Madplaner, opskrifter, inspiration, tips & tricks til sund og lækker hverdagsmad og kreative sysler med børn
  • Forside
  • Opskrifter
    • Salater
      • Forår
      • Sommer
      • Efterår
      • Vinter
    • Vegetar
    • Supper
    • Kalv / Okse
    • Gris
    • Lam
    • Fjerkræ
    • Fisk / Skaldyr
    • Pasta / Pizza
    • Bagværk & Sødt
    • Brød & Boller
    • Syltesager
    • Drikkevarer
    • Dip, sauce & garniture
    • Tips og tricks
    • Sjov med frugt
    • Jul
      • Julemad
      • Bagværk
      • Krea
    • Krea
      • Fastelavn
      • Påske
      • Frost-tema
      • Halloween-tema
  • Foredrag
    • Foredrag
  • Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt
 
  • Forside
  • Opskrifter
    • Salater
      • Forår
      • Sommer
      • Efterår
      • Vinter
    • Vegetar
    • Supper
    • Kalv / Okse
    • Gris
    • Lam
    • Fjerkræ
    • Fisk / Skaldyr
    • Pasta / Pizza
    • Bagværk & Sødt
    • Brød & Boller
    • Syltesager
    • Drikkevarer
    • Dip, sauce & garniture
    • Tips og tricks
    • Sjov med frugt
    • Jul
      • Julemad
      • Bagværk
      • Krea
    • Krea
      • Fastelavn
      • Påske
      • Frost-tema
      • Halloween-tema
  • Foredrag
    • Foredrag
  • Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt

Dampet rødspætte

i urtesauce med brasede kartofler og jordbær / mangosalsa

Rødspætte


Til 4 personer


  • 600 gr. rødspættefileter
  • 3 stk. skalotteløg
  • 2 spsk. smør
  • 2 dl. hvidvin
  • ½ dl. vand
  • En lille sjat fløde (evt. madlavningsfløde)
  • 1 håndfuld dild
  • 1 håndfuld persille
  • ½ citron (saften)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde


Rødspættefileterne tjekkes for ben og rulles mod halen med skindsiden indad.
Løgene pilles, skæres i tynde både og sauteres i smør i en tykbundet gryde til de bliver klare – de skal ikke tage farve. Læg fiskefileterne oven på løgene og tilsæt vand og hvidvin. Krydr med salt og peber og kom låg på. Fiskefileterne dampes møre (ca. 5-6 min.).
Tag fiskene op og hold dem lune i et stykke stanniol. Kog fiskefonden ind til det halve, tilsæt fløde, kog igennem, tilsæt friskhakkede krydderurter, kog igennem igen og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.

Hæld saucen over fiskefileterne og servér straks.

 

Kalorieberegning pr. 100gr.:
Energi 112 kcal | Protein 12 gr. | Kulhydrat 1,1 gr. | Fedt 4,8 gr.

Jordbær-/mangosalat


Til 4 personer


  • 1 håndfuld jordbær
  • 1 dl. mango i små tern
  • ½ stk. grøn chili (nøjes evt. med lidt mindre)
  • ½ rødløg (finthakket)
  • 1 håndfuld koriander (finthakket)
  • 2 spsk. akaciehonning
  • ½ citron (saften)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde


Rør en dressing af honning og citronsaft. Smag til med en smule salt og friskkværnet peber.
Jordbær, mango, chili, rødløg og koriander vendes sammen. Marinaden hældes over og vendes godt rundt. Lad salsaen trække på køl en halv times tid inden servering.

 

Kalorieberegning pr. 100  gr.:
Energi 91 kcal | Protein 0,82 gr. | Kulhydrat 20 gr. | Fedt 0,4 gr.

Brasede kartofler

Til 4 personer


  • Resten af kartoflerne fra i går

Fremgangsmåde


Kartoflerne skæres i skiver og ristes gyldne på en varm pande i lidt olie, krydr med salt og peber.

 

Kalorieberegning pr. 100  gr.:
Energi  kcal | Protein  gr. | Kulhydrat  gr. | Fedt  gr.

Forfatter: Renie Rexbye

Her skriver: Renie, der er kok, mor til 3 skønne unger, gift med Christian og kreativ blæksprutte. Her kan du finde opskrifter, ideer, tips, tricks og inspiration til blandt andet nem hverdagsmad, sjove og sunde ideer der hitter hos børnene samt inspiration til små hyggelige kreaprojekter...

Relaterede opskrifter

Frikadeller med stuvet spinat og nye kartofler
30. juni 2017
Citronkylling med Toscansk brødsalat
29. juni 2017
Græske kødboller med pesto og grillede kartofler
29. juni 2017
Fyldte kyllingebryster med knuste kartofler og majssalat
4. juni 2017
Pasta Mexicana med majskolber
4. juni 2017
Dampet rødspætte i urtesauce med brasede kartofler og jordbær-/mangosalsa
4. juni 2017

Skriv et svar Annuller svar

Din email-adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret *

rens formPost comment

Copyright Kreamors Køkken | Design nCASE.dk
Kreamors Køkken ikke alene bager cookies, men bruger dem også til at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. OK
Privacy & Cookies Policy
Nødvendige Altid slået til