Rødspætte
Til 4 personer
- 600 gr. rødspættefileter
- 3 stk. skalotteløg
- 2 spsk. smør
- 2 dl. hvidvin
- ½ dl. vand
- En lille sjat fløde (evt. madlavningsfløde)
- 1 håndfuld dild
- 1 håndfuld persille
- ½ citron (saften)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Rødspættefileterne tjekkes for ben og rulles mod halen med skindsiden indad.
Løgene pilles, skæres i tynde både og sauteres i smør i en tykbundet gryde til de bliver klare – de skal ikke tage farve. Læg fiskefileterne oven på løgene og tilsæt vand og hvidvin. Krydr med salt og peber og kom låg på. Fiskefileterne dampes møre (ca. 5-6 min.).
Tag fiskene op og hold dem lune i et stykke stanniol. Kog fiskefonden ind til det halve, tilsæt fløde, kog igennem, tilsæt friskhakkede krydderurter, kog igennem igen og smag til med salt, peber og lidt citronsaft.
Hæld saucen over fiskefileterne og servér straks.
Kalorieberegning pr. 100gr.:
Energi 112 kcal | Protein 12 gr. | Kulhydrat 1,1 gr. | Fedt 4,8 gr.
Jordbær-/mangosalat
Til 4 personer
- 1 håndfuld jordbær
- 1 dl. mango i små tern
- ½ stk. grøn chili (nøjes evt. med lidt mindre)
- ½ rødløg (finthakket)
- 1 håndfuld koriander (finthakket)
- 2 spsk. akaciehonning
- ½ citron (saften)
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Rør en dressing af honning og citronsaft. Smag til med en smule salt og friskkværnet peber.
Jordbær, mango, chili, rødløg og koriander vendes sammen. Marinaden hældes over og vendes godt rundt. Lad salsaen trække på køl en halv times tid inden servering.
Kalorieberegning pr. 100 gr.:
Energi 91 kcal | Protein 0,82 gr. | Kulhydrat 20 gr. | Fedt 0,4 gr.
Brasede kartofler
Til 4 personer
- Resten af kartoflerne fra i går
Fremgangsmåde
Kartoflerne skæres i skiver og ristes gyldne på en varm pande i lidt olie, krydr med salt og peber.
Kalorieberegning pr. 100 gr.:
Energi kcal | Protein gr. | Kulhydrat gr. | Fedt gr.