Fuldkornspasta med røget Laks, Spinat & Citron..
Nem og lækker aftensmad på 20 min.
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 500 gr. fuldkornspasta
- 1 usprøjtet citron
- 100 gr. parmesan
- 150 gr. spinatblade
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. forårsløg
- 1 dusk purløg
- 3 spsk. Philadelphia
- 200 gr. røget laks
- salt og peber
Fremgangsmåde
Sæt en gryde over til kogning af pasta. Så snart vandet koger, kommes pastaen i.
Imens skylles spinaten grundigt, hvidløg og forårsløg hakkes fint. Purløg ligeså. Riv parmesanosten og skær laksen i strimler.
Når pastaen er ved at være kogt, sauteres hvidløg og forårsløg i lidt olie i en tykbundet gryde. Løgene skal ikke tage farve.
Tilsæt spinat og sauter det indtil det “falder sammen”. Tilsæt nu Philadelphia, reven skal og saft af 1/2 citron. Rør godt rundt. Tilsæt laks, halvdelen af purløget og den friskkogte pasta. Varm retten igennem kort og krydr med salt og peber.
Servér pastaretten drysset med resten af purløget, friskrevet parmesan (drys en håndfuld over og servér resten i en skål for sig selv) samt friskkværnet peber