Gammeldags Kyllingesteg..
-En klassiker, der holder!
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1 stort, hel kylling (ca. 1,5 kg.)
- 1 håndfuld persille
- 20 gr. smør
- lidt olie
- salt og peber
- 3 dl. vand
- Lidt Maizena til at jævne saucen med
- 1 dl. fløde
- lidt kulør
Agurksalat:
- 3 dl. eddike
- 2 dl. rørsukker
- 4-5 sorte peberkorn
- 2 laurbærblade
- 1 agurk
- 1 spsk. salt
Rabarberkompot:
- 600 gr. Rabarber i ca. 2 cm. stykker.
- 1 ½ dl. Rørsukker
Serveres med nye ell. pillede kartofler
Fremgangsmåde
Kyllingen renses for rester af indvolde, skylles og duppes tør. Persillen skylles godt, stilkene fjernes og persillen fyldes i kyllingen.
I en stor stegegryde smeltes smør og olie. Kyllingen brunes godt af på alle sider og krydres med salt og peber og lægges med brystsiden opad. Vandet tilsættes og kyllingen steges under låg, ved moderat varme i ca. 3 kvarter. Den gennemstegte kylling tages op, 1-2 tsk. Maizena røres op i lidt koldt vand. Skyen bringes i kog, jævnes med maizena, tilsættes fløde og kulør, bringes i kog igen og smages til med salt og peber. Sigt evt. saucen inden den serveres.
Agurkesalat:
Kog eddike, sukker, peberkorn og laurbær op og køl lagen af.
Skær agurken i tynde skiver og drys med salt. Lad agurkerne stå med salt på i ca. 20 min. og skyl dem herefter grundigt og kram dem fri for vand. Kom agurkerne i en lille skål og hæld lagen over. Lad agurkerne trække i lagen en times tid.. Gerne længere.
Rabarberkompot:
Drys sukkeret over rabarberne og vend dem godt rundt. Kom rabarberne i et ildfast fad og bag dem ved 150 grader i ca. 15 min. kom den bagte kompot i en skål og sæt den køligt indtil den skal serveres.