Græskar kan sagtens bruges til andet end suppe..
Prøv fx. denne skønne salat med grillet hokkaido græskar.
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1 bakke rucola
- 1/2 hokkaido græskar
- 1 håndfuld blåbær
- 1 håndfuld græskarkerner
- 100 gr. feta
- 1/2 citron (saften)
- 1 spsk. akaciehonning
- 1 dl. olie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Græskaret deles i to. Den ene halvdel gemmes og den anden halvdel befries for kerner, skrælles og skæres i passende både (del dem evt. i to på midten).
Vend græskarstykkerne med 1/2 dl. olie og krydr med salt og peber. Stykkerne grilles til de er møre -ca. 8-10 min på hver side, alt efter størrelse (alternativt kan de bages i ovnen).
Rucolaen skylles grundigt og slynges/ duppes fri for vand. blåbær skylles grundigt og fetaen skæres/plukkes i mundrette stykker.
Græskarkernerne ristes gyldne på en tør, hed pande og krydres med salt.
Rør en dressing af 1/2 dl. olie, citronsaft og honning og smag til med salt og peber.
Når alle ingredienser er klar og græskarstykkerne er kølet af, så de blot er lune, anrettes salaten. Start med rucola i bunden, fordel herefter græskarstykkerne oven på rucolaen, herefter feta og blåbær. kom dressingen på salaten og slut af med at drysse med græskarkerner og lidt friskkværnet peber.