Til 4 personer brugte jeg følgende
- 5 stk. mellemstore rødbeder
- 3 stk. rødløg
- 1 kvist rosmarin
- 1 rulle gedeost
- 1 spsk. smør
- 2 spsk. honning
- 1/2 dl. æblecidereddike
- 1/2 dl. vand
- lidt persille
Fremgangsmåde
Rødbederne skrubbes rigtig godt, så de er helt fri for jord.
Bages hele ved moderat varme på grillen i en times tid (alternativt kan de bages i ovnen ved ca. 200 gr.) Når de er bagt, pilles skrællen af og de skæres i mundrette stykker. Lad dem hvile til de er lune.
I mellemtiden pilles rødløg. Vær opmærksom på ikke at skære bunden af, da de skal skæres i både og gerne forblive intakte.
I en pande/ tykbundet gryde, smeltes smør, hvorefter honningen tilsættes. rør honning og smør sammen, lad det bruse op og kom så løgene heri sammen med rosmarinkvisten. Lad løgene simre et par minutter, til de begynder at tage farve og vend dem forsigtigt. Lad dem få et par minutter på den anden side og tilsæt så æblecidereddike og lidt vand. Lad det koge op og giv det et minuts tid. Træk løgene fra varmen.
Når rødbederne er lune, anrettes de på den ønskede tallerken sammen med løgene -brug karameliseringslagen som dressing.
Bryd gedeosten i passende stykker og fordel over salaten. Pynt med persille og hvis du har lyst lidt blomsterblade. Her er det stedmoder og tallerkensmækker, men det kunne også være rosenblade, rød syre eller andet 🙂
Krydr. med en smule salt og lidt friskkværnet peber.