Gulerodskage..
Denne skønne gulerodskage er super nem at lave og så smager den skønt! -Også uden chokocreme
Jeg brugte følgende
- 4 æg
- 300 gr. brun farin
- 2 dl. olie
- 225 gr. hvedemel
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tsk. salt
- 1 tsk. natron
- 2 tsk. kanel
- 175 gr. gulerødder (fintrevet)
Hvid Chokocreme
- 250 gr. Mascarpone
- 200 gr. Philadelphia
- 1 vanillestang (kornene)
- 125 gr.hvid Chokolade
- 2 spsk. Florsukker
- 1/4 dl. Letmælk
Fremgangsmåde
Farin og olie piskes godt sammen. Herefter tilsættes æggene et af gangen, imens der stadig piskes.
Tilsæt nu de revne gulerødder, rør grundigt og til sidst tilsættes alle de tørre ingredienser. dejen røres godt igennem og kommes i en smurt springform med bagepapir i bunden.
Kagen bages ved 180 gr. i en forvarmet ovn til den er færdig (tjek med stegenål eller en lille kniv -når du stikker i kagen, skal der ikke følge dej med kniven)
Jeg gav den ca. 45 min. (Vær opmærksom på at bagetiden kan variere fra
ovn til ovn, så hold øje Lad kagen køle helt af.
Hvid Chokocreme
Bræk Chokoladen i små stykker og smelt den over vandbad eller i microovn.
I mellemtiden piskes de øvrige ingredienser sammen. Tilsæt den smeltede chokolade imens du pisker grundigt.
Kagen lægges sammen
Kagen skæres forsigtigt på tværs 1 eller 2 gange, efter hvor mange lag du ønsker i din kage.
fordel cremen imellem lagene og smør kagen op med en palet/ spatel.
Lad kagen trække en times tid (gerne længere)
Inden servering pyntes kagen af efter ønske. I anledning af påsken pyntede jeg med gule choko-æg (fundet i Netto) og violer fra haven.
Hvilken røremaskine har du/kan anbefale? Du må være eksperten at spørge 🙂
Hej Jeanette,
Altså nu er jeg jo nok lidt farvet af, at jeg er “vokset op” i et prof. køkken og har derfor været vant til en Bjørn. Derfor er min kærlighed også faldet på bordmodellen af Bjørnen, nemlig en Teddy. Jeg er super glad for min maskine, da den er langt mere robust. Den er lavet af holdbare materialer som stål, i forhold til fx. kitchen Aid, hvor al indmaden er lavet af nylon. En anden forskel er at Teddy´en er designet anderledes, således at den i modsætning til Kitchen Aid ælter dej ned i skålen -i en Kitchen Aid har dejen tendens til at “kravle op” af dejkrogen.
Teddy´en er dog til den kostbare side, så hvis jeg skulle købe en god køkkenmaskine til alm. brug, ville jeg nok gå efter en Kenwood, selvom Kitchen Aid´en måske i manges optik er mere “lækker”, ihvertfald rent designmæssigt 🙂
Jeg har ikke indgående kendskab til andre køkkenmaskiner, men håber det var svar nok 🙂
Mvh. Renie/ Kreamors Køkken
Hej. Hvor stor en springform/bradepande brugte du til denne gulerodskage? I opskriften står der at du har delt kagen over, er det ikke bare chokolade cremen oven på kagen?:-)
Hej Charlotte,
Det er en alm. springform ca. 22 cm. i diameter 🙂