Skip to content
Kreamors KøkkenKreamors Køkken
Kreamors Køkken
Madplaner, opskrifter, inspiration, tips & tricks til sund og lækker hverdagsmad og kreative sysler med børn
  • Forside
  • Opskrifter
    • Salater
      • Forår
      • Sommer
      • Efterår
      • Vinter
    • Vegetar
    • Supper
    • Kalv / Okse
    • Gris
    • Lam
    • Fjerkræ
    • Fisk / Skaldyr
    • Pasta / Pizza
    • Bagværk & Sødt
    • Brød & Boller
    • Syltesager
    • Drikkevarer
    • Dip, sauce & garniture
    • Tips og tricks
    • Sjov med frugt
    • Jul
      • Julemad
      • Bagværk
      • Krea
    • Krea
      • Fastelavn
      • Påske
      • Frost-tema
      • Halloween-tema
  • Foredrag
    • Foredrag
  • Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt
 
  • Forside
  • Opskrifter
    • Salater
      • Forår
      • Sommer
      • Efterår
      • Vinter
    • Vegetar
    • Supper
    • Kalv / Okse
    • Gris
    • Lam
    • Fjerkræ
    • Fisk / Skaldyr
    • Pasta / Pizza
    • Bagværk & Sødt
    • Brød & Boller
    • Syltesager
    • Drikkevarer
    • Dip, sauce & garniture
    • Tips og tricks
    • Sjov med frugt
    • Jul
      • Julemad
      • Bagværk
      • Krea
    • Krea
      • Fastelavn
      • Påske
      • Frost-tema
      • Halloween-tema
  • Foredrag
    • Foredrag
  • Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt

Hjemmelavet kyllingeburger

med humus

Kylling


Til 4 personer


  • 600 gr. kyllingebryster
  • Salt og peber

Fremgangsmåde


Brun kyllingebrysterne af og krydr dem med salt og peber.
Læg kyllingebrysterne i et ildfast fad og sæt dem i en 180-200 gr. varm ovn i 12-15 min.

 

Kalorieberegning pr. 100 gr.:
Energi 108 kcal | Protein 21 gr. | Kulhydrat 1 gr. | Fedt 2,5 gr.

Guacamole


Til 4 personer


  • 3 modne avocadoer
  • 2 fed hvidløg
  • Ca. 1/3 tsk. Spidskommen
  • Ca. 1/2 lime (saften)
  • Evt. lidt frisk chili
  • Salt & peber

Fremgangsmåde


Avocadoerne skæres over på midten og stenene tages ud. Med en spiseske tages avocadokødet ud af skallerne og kommes i en skål sammen med presset/ finthakket hvidløg. Med et piskeris eller en gaffel moses avocado og hvidløg til en lind mos. Tilsæt citrussaft og spidskommen, rør grundigt og smag til med salt og peber. Man skal dog være opmærksom på, at guacamole ikke kan tåle at stå alt for længe, da den bliver brun. Hvis man har lyst, kan man sagtens “peppe” sin guacamole lidt op med lidt friskhakket chili.

 

Kalorieberegning pr. 100 gr.:
Energi 181 kcal | Protein 2 gr. | Kulhydrat 12 gr. | Fedt 15 gr.

Humus


Til 4 personer


  • 150 gr. kogte kikærter
  • 1 dl. olie
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk. tahina (sesampasta)
  • 1/2 lime (saften)
  • 1/2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 dl. vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde


Blend kikærterne med hvidløg, olie, tahina, limesaft og spidskommen.
Til sidst tilsættes vandet lidt ad gangen og humusen blendes så glat, man nu ønsker. Smag til med salt og peber (evt. lidt mere limesaft).

 

Kalorieberegning pr. 100 gr.:
Energi 250 kcal | Protein 2,3 gr. | Kulhydrat 6,4 gr. | Fedt 24 gr.

Burgerboller


Fremgangsmåde


Burgerbollerne lunes efter anvisning på pakken. Har man tid/ lyst til at bage selv, ligger der en god opskrift på burgerboller på den alm. Kreamor hjemmeside

 

Kalorieberegning pr. 100 gr.:
Energi 170 kcal | Protein 6,9 gr. | Kulhydrat 30 gr. | Fedt 2,9 gr.

Fyld


Fremgangsmåde


Lav et fad med tomater, agurker, avocado og rødløg i skiver samt salat (jeg bruger gerne rucola).

Forfatter: Renie Rexbye

Her skriver: Renie, der er kok, mor til 3 skønne unger, gift med Christian og kreativ blæksprutte. Her kan du finde opskrifter, ideer, tips, tricks og inspiration til blandt andet nem hverdagsmad, sjove og sunde ideer der hitter hos børnene samt inspiration til små hyggelige kreaprojekter...

Relaterede opskrifter

Frikadeller med stuvet spinat og nye kartofler
30. juni 2017
Citronkylling med Toscansk brødsalat
29. juni 2017
Græske kødboller med pesto og grillede kartofler
29. juni 2017
Fyldte kyllingebryster med knuste kartofler og majssalat
4. juni 2017
Pasta Mexicana med majskolber
4. juni 2017
Dampet rødspætte i urtesauce med brasede kartofler og jordbær-/mangosalsa
4. juni 2017

Skriv et svar Annuller svar

Din email-adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret *

rens formPost comment

Copyright Kreamors Køkken | Design nCASE.dk
Kreamors Køkken ikke alene bager cookies, men bruger dem også til at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. OK
Privacy & Cookies Policy
Nødvendige Altid slået til