De er fantastiske!! Ikke nok med at hyben virkelig er en såkaldt superfood, der er proppet med A-/ C-vitaminer og kalcium, de bliver også brugt i rigtig meget naturmedicin, hvor de har en yderst god effekt på gigt og ledsmerter. -Og så er de gratis
I går plukkede jeg en god portion ved stranden. jeg gik efter de store, røde, men stadig faste hyben. Da jeg kom hjem vaskede jeg dem godt, nippede blomsten af og skar dem i halve (de største skar jeg i kvarte) herefter kom jeg dem i fryseren natten over (et lille kokke-trick) og i dag kunne jeg så ryste dem rigtig godt og på den måde fjerne de fleste af de hårde, hvide kerner. Resten var nemme at fjerne, fordi de stadig var hårde af frost.
Herefter skyllede jeg dem grundigt og de var nu klar til brug.
Fremgangsmåde
Kom alle ingredienserne i en gryde og bring den langsomt i kog. Lad kompotten koge mør og jævn ved moderat temperatur i ca. 20 min. Hvis den bliver for tyk, tilsæt da en smule vand.
Kom den varme kompot på skoldede, atamonskyllede glas og luk straks.
Denne kompot smager simpelthen helt vidunderligt som tilbehør til ost, vildt, gris og oksesteg
Tak for din opskrift om hyben mod gigt og gigtsmerter/ledsmerter. Jeg er ikke i tvivl om at hyben er sunde med deres indhold af c-vitamin, a-vitamin, mineraler som jern, zink, kobber, E-vitamin iflg castorolie.dk og antioxidanter. Ikke kun gode for folk med slidgigt:-) Hyben gror i rigelige mængder i mine forældres sommerhusområde. Jeg kan altså sagtens høste dem til sommer mens jeg nyder solen med masser af d-vitamin, men kan jeg købe hybenpulver og bruge dette i stedet i din opskrift eller bliver jeg nød til at vente indtil hyben er moden og klar til at blive plukket?
Kh Camilla