Her til aften serverede jeg denne skønne, mættende kålsalat til en omgang kyllingefrikadeller. Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver den 🙂
Fremgangsmåde
Butternutsquash halveres, skrælles og kernerne fjernes.
Skær i grove “klodser” af ca. 1,5 x 1,5 cm. Kikærterne drænes og kommes sammen med tern af butternut på en bradepande beklædt med bagepapir. Fordel, olie, timian og friskpresset hvidløg herover. Krydr med salt og peber og bag i forvarmet ved 180 g. i ca 20 min.
Imens skylles og plukkes grønkål, der gives et kort opkog i letsaltet vand. Grønkålen skylles under koldt vand og knuges tør.
Spidskålen skæres i tynde skiver og fetaen plukkes i mindre tern.
Lad de bagte kikærter og butternut-tern køle en smule af, inden salaten samles, dryppes med olivenolie og krydres med salt og peber, inden den serveres.
Vi spiste den som tilbehør til kyllingefrikadeller 🙂