I går lavede jeg karbonader med hakket kylling og de var et stort hit. Vi spiste grove fritter, ramsløgsaioli (mayo) og arabisk gulerodssalat til. Det var altså god mandagsmad
Fremgangsmåde
Hakket kyllingekød blandes med 2 æggeblommer (hviderne gemmes til panering) 1 fed finthakket hvidløg, 2 fintrevede gulerødder (havde jeg haft frisk timian, ville jeg have hakket en lille håndfuld rigtig fint og kommet i) krydr med salt og friskkværnet peber og rør farsen sammen.
Sæt 3 dybe tallerkner op med henholdsvis mel, sammenpisket æg (de overskydende hvider, samt de 2 resterende æg) og en med rasp.
Med hænderne formes nu 10 karbonader (farsen er lidt blødere at arbejde med i forhold til alm. karbonader) vend dem først i mel, så i pisket æg og til sidst i rasp.
Brun dem af på en forvarmet pande med olie, så de er gyldne på begge sider og giv dem til sidst 10 min. i en forvarmet ovn ved 200 gr.
Opskrift på Arabisk Gulerodssalat finder du her
Opskrift på Aioli finder du her