I går lavede jeg karbonader med hakket kylling og de var et stort hit. Vi spiste grove fritter, ramsløgsaioli (mayo) og arabisk gulerodssalat til. Det var altså god mandagsmad
Til 5 personer brugte jeg følgende
- 800 gr. hakket kyllingekød
- 4 æg
- 1 fed hvidløg
- 2 små eller 1 stor gulerod
- mel
- rasp
- Olie til stegning
Fremgangsmåde
Hakket kyllingekød blandes med 2 æggeblommer (hviderne gemmes til panering) 1 fed finthakket hvidløg, 2 fintrevede gulerødder (havde jeg haft frisk timian, ville jeg have hakket en lille håndfuld rigtig fint og kommet i) krydr med salt og friskkværnet peber og rør farsen sammen.
Sæt 3 dybe tallerkner op med henholdsvis mel, sammenpisket æg (de overskydende hvider, samt de 2 resterende æg) og en med rasp.
Med hænderne formes nu 10 karbonader (farsen er lidt blødere at arbejde med i forhold til alm. karbonader) vend dem først i mel, så i pisket æg og til sidst i rasp.
Brun dem af på en forvarmet pande med olie, så de er gyldne på begge sider og giv dem til sidst 10 min. i en forvarmet ovn ved 200 gr.
Opskrift på Arabisk Gulerodssalat finder du her
Opskrift på Aioli finder du her