Lam…
jeg er vild med lam(!) Det har jeg altid været, for jeg er vokset op på en gård og har siden jeg var helt lille fået serveret lækre retter med vores egne lam. Til min konfirmation var mit store ønske at få lam -helstegt på bål i haven… og det fik jeg 🙂
Det er efterhånden mange år siden mine forældre solgte gården og jeg vil ærligt tilstå, at det ikke altid er let at finde lam af god kvalitet og jeg er ofte blevet skuffet.
Til min store glæde, er jeg nu blevet præsenteret for Walisisk lam. Virkelig god kvalitet fra det walisiske højland…
Og ganske som i min barndom, skulle denne skønne lammekølle langtidssteges og en tur over flammerne.. Uhmmmm altså 🙂
Fremgangsmåde
Læg lammekøllen i et ildfast fad og rids skindet.
Blend alle ingredienser (på nær den ene rosmarinkvist) til marinaden sammen, således at det udgør en lækker, blød pasta, som lammenkøllen herefter smøres ind i.
Pluk bladene af den resterende rosmarinkvist og fordel over lammekøllen. Krydr godt med salt og friskkværnet peber.
Sæt lammet i en 75 gr. forvarmet ovn i ca. 8 timer. Kom evt. en smule væde i bunden af det ildfaste fad -kun ganske lidt.
Inden servering gives lammekøllen en halv times tid ved svag, indirekte varme på grillen. Lad den trække ca. 10 min. inden den skæres for og serveres.