Lasagne -den klassiske..
Til 4 personer brugte jeg følgende
Bechamel:
- 25 gr. smør
- 1 dl. mel
- 8 dl. mælk
- 75 gr. ost (mozzarella eller cheddar)
Kødsauce:
- 400 gr. hakket oksekød
- 1 stort løg
- 2 fed hvidløg
- 1 stk. gulerod
- 2 dåser hk. tomat
- 1 håndfuld oregano (friskhakket)
- 1 pk. lasagneplader (jeg bruger fuldkorn)
- 100 gr. revet ost.
Fremgangsmåde
Bechamel:
Smelt smør og tilsæt mel. Lad det bage godt igennem og tilsæt mælk lidt af gangen under omrøring.
Det er vigtigt, at bechamelen bliver kogt godt igennem, så den tykner og ikke smager af mel.
Herefter tilsættes revet ost, der smeltes i saucen. Smag nu til med salt, peber og en smule revet muskat. Nu er den klar til brug.
Kødsauce:
Løg og hvidløg hakkes fint og sauteres af i en tykbundet gryde -de skal ikke tage farve.
Tilsæt kødet og lad det brune af. Imens rives guleroden fint og tilsættes det brunede kød.
Steg det hele godt igennem et par minutter og tilsæt nu tomat. Saucen koges godt igennem.
Tilsæt oregano, kog op igen, smag til med salt og peber.
Saucen er nu klar til brug.
I et smurt, ildfast fad dækkes bunden med et lag kødsauce, herefter bechamel og så lasagneplader.
Gentag 3-4 gange og slut af med revet ost i stedet for lasagneplader på toppen.
Bag lasagnen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 50 min. Lad den trække 20 min. inden servering
Tip: Lasagnen kan med fordel laves dagen før den skal bages, den kan også fryses bagt og “rå”.