Forleden fik jeg bare lyst til en lækker salat med masser af knald på farver, smag, saft og kraft. Det blev til denne forårssalat, hvor mangoen kom i godt selskab med vandmelon friske asparges….
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1 stk. moden mango
- 1/4 stk. vandmelon
- 5 stk. asparges (hvide) ell. 8 grønne
- 1 bakke babysalat
- 1 potte brødkarse
- 1 håndfuld purløg
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 spsk. honning
- 1/2 dl. olie
- evt. 1/2 tsk. grov sennep
- salt og peber
Fremgangsmåde
Salaten skylles og slynges/duppes rigtig godt.
sæt en kasserolle over med vand og lidt salt. De hvide asparges skrælles fra hoved mod bund.Når det er skrælletknækkes det træge stykke af bunden og kasseres, resten skæres i mundrette stykker og blancheres kort i kogende vand og køles ned i koldt vand. duppes tørre.
Mangoen skæres ud i mundrette stykker. Det samme gælder for melonen -har du et parisienne-jern, kan du fint bruge det til at lave små kugler med, ellers skærer du bare melonen i passende stykker.
Puløg hakkes så fint som muligt og brødkarsen skylles.
Dressingen røres sammen således: start med at røre honning og eddike grundigt sammen. Herefter tilsættes olie (evt. lidt grov sennep) smag til med salt og peber.
Salaten, samt halvdelen af melon, mango, asparges, brøndkarse og purløg vendes med dressingen. Fordel i bunden af det ønskede serveringsfad/skål og fordel herefter de øvrige ting oven på salaten 🙂
Serveres straks.