Jeg er vild med saltede citroner!! Saltet trækker bitterstofferne ud af skallen, der bliver meget velsmagende og aromatisk. De skønne citronskaller egner sig utrolig godt til nærmest alle former for madlavning. Jeg hakker skallen fint og bruger den alle andre steder, hvor jeg normalt bruger citron -i salater, marinader, dressinger, saucer supper..
- Citroner (økologiske/ usprøjtede)
- Groft Salt
- Lauerbærblade
- Vand
Fremgangsmåde
Vask citronerne grundigt og skær et kryds hele vejen igennem uden at skære enderne op (se billede)
Fyld sprækkerne i citronerne godt op med salt og pres dem i et skoldet sylteglas (evt. skyllet med Atamon) Bare tryk dem rigtig godt sammen.
Kom et par laurbærblade i hvert glas og overhæld med kog afkølet vand.
Luk til og lad citronerne stå svalt/ på køl i 2 måneder inden de tages i brug. Jeg lover, at de er ventetiden værd 😀