Mirabeller er SÅ skønne at lave marmelade af! Ja, det tager sin tid at halvere dem, men for pokker hvor smager de dog fantastisk!
Det er super enkelt at lave..
Jeg brugte følgende
- 1 kg. udstende mirabeller
- ca. 1 kg. rørsukker
- 1 stang vanille
Fremgangsmåde
Kom de halverede mirabeller i en skål og drys sukkeret over. vend forsigtigt rundt, så alle mirabellerne bliver dækket af sukker. Opbevares tildækket i køleskabet natten over.
Herefter vil mirabellerne have frigivet en masse saft. Kom hele skålens indhold i en tykbundet gryde og tilsæt vanillekorn +stang.
Kog langsomt op og lad marmeladen koge ind under omrøring. Når den begynder at tykne og saften er kogt væk, kan du lave en test for at se om den har den rette konsistens: kom en smule marmelade på en underkop og sæt den koldt et øjeblik. Hvis du er tilfreds med konsistensen, kommes den kogende marmeladen på skoldede glas med det samme.
Er så heldig at have en “Vild med vilje”-have, så jeg har mirabeller lige udenfor døren. Man kan undlade at udstene mirabellerne, stenene flyder ovenpå ved kogning or er nemme at fiske op, desuden synes jeg, at de – stenene – giver mere smag til marmeladen, men det er en smagssag 🙂