Nem og sund broccolisalat med Skyr.
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 1 stk. broccoli
- 1 stk. rødløg
- 1/2 citron (saften)
- 100 gr. bacon (alm. eller kalkun)
- 1 håndfuld rosiner
- 1 håndfuld solsikkekerner
- 1 dl. skyr
- 1 tsk. agavesirup
- salt og peber
Fremgangsmåde
Broccolien deles ud i små buketter og blancheres (gives et kort opkog – ca. 30 sek.- i kogende vand). Kom dem i koldt vand, så de bliver kølet af og læg dem til afdrypning på et viskestykke / køkkenrulle.
Bacon skæres i helt små tern og steges gyldne og sprøde. Læg også dem på et stykke papir. Solsikkekernerne ristes gyldne på en tør, hed pande og køles af.
Lav en dressing af skyr, agavesirup og citronsaft. Smag til med salt og peber. Tilsæt rosiner og finthakket rødløg og bland det godt sammen. Tilsæt den afdryppede broccoli og vend den godt rundt.
Tilsæt næsten alle solsikkekernerne og næsten alle de sprøde bacontern. Vend salaten godt sammen endnu engang og kom den i en ren skål/ på en ren tallerken og drys de resterende solsikkekerner og bacontern over
Salaten egner sig godt til fjerkræ og lyst kød.