Pastasalat…
En hurtigt og nem ret til den lette aftensmad, frokosten eller til udflugten..
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 500 gr. kogt, kold pasta (jeg brugte penne)
- 1 stk. agurk
- 1 håndfuld dild
- 200 gr. friske ærter (med bælg)
- 2 stk. skalotteløg
- 50 gr. røget skinke
- 3 spsk. creme fraiche
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 spsk. rørsukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
Pastaerne koges og køles ned (kan fint gøres dagen i forvejen)
Ærter bælges og blancheres ca. 30 sek. i kogende vand, hvorefter de køles af.
Skinken skæres i mundrette stykker, agurken skæres på langs og kernerne skrabes ud -skær agurkerne i tynde skiver på skrå, løgene pilles og hakkes fint og dilden ligeså.
Rør en dressing af creme fraiche, eddike og sukker. Tilsæt løg og smag til med salt og peber.
Tilsæt nu skinke og pasta og vend det hele rundt. Tilsæt dild og ærter (gem lidt af begge dele til pynt) vend rundt igen og smag til en sidste gang.
Anret salaten i skål eller lign. og drys med de sidste ærter og resten af dilden.