Pastasalat
Til 4 personer
- 500 g. kogt, kold pasta (til overs fra onsdag)
- 1 stk. agurk
- 1 håndfuld dild
- 200 g. frisk ærter (med bælg)
- 2 stk. skalotteløg
- 50 g. røget skinke
- 3 spsk. creme fraiche
- 1 spsk. hvidvinseddike
- 1 spsk. rørsukker
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Pasta koges og køles ned (hvis ikke du har taget fra onsdag). Ærterne bælges og blancheres ca. 30 sek. i kogende vand, hvorefter de køles af.
Skinke skæres i mundrette stykker, agurken skæres på langs og kernerne skrabes ud – skær agurkerne i tynde skiver på skrå, løgene pilles og hakkes fint, dilden ligeså.
Rør en dressing af creme fraiche, eddike og sukker. Tilsæt løg og smag til med salt og peber.
Tilsæt nu skinke og pasta og vend det hele rundt. Tilsæt dild og ærter (gem lidt af begge dele til pynt), vend rundt igen og smag til en sidste gang.
Anret salaten i skål eller lign. og drys med de sidste ærter og resten af dilden.
Kalorieberegning pr. 100gr.:
Energi 94 kcal | Protein 4,3 gr. | Kulhydrat 15 gr. | Fedt 1,2 gr.
Serveres med groft brød
Kalorieberegning pr. 100gr.:
Energi 270 kcal | Protein 7,9 gr. | Kulhydrat 53 gr. | Fedt 3,6 gr.