Pavlova… Denne herlige dessert lavede min mormor ofte om sommeren og vi elskede den!
Her er min version -topping varierer fra gang til gang.. Her har jeg brugt jordbær, hindbær, stedmoder, hyldeblomster og rosenblade -en hyldest til sommeren
Til 2 bunde brugte jeg følgende
- 9 æggehvider
- 1/2 knsp. salt
- 7 1/2 dl. rørsukker
- 2 tsk. eddike
- 1-2 tsk vanillesukker
Fyld
- ca. 4 dl. fløde pisket til skum pr. bund
- 3-400 gr. friske frugter/bær efter eget ønske
Fremgangsmåde
Æggehviderne piskes med salt til en fast skum. Herefter piskes 6 dl. sukker i. Det er meget vigtigt, at der piskes rigtig godt, indtil skummet er meget sejt.
Tilsæt eddike, vanillesukker og resten af sukkeret og pisk igen.
På hver sin bageplade beklædt med papir, fordeles massen i to lige store cirkler, som vist på billedet ovenfor. Mine cirkler var ca. 30 cm i diameter..
Marengsen skal bages midt i ovnen ved ca. 100 grader i 3 timer. De skal være tørre udvendigt og seje indeni.
Lad dine marengsbunde køle helt af (de kan med fordel laves dagen før og opbevares tørt ved stuetemperatur)
Pisk fløden til skum (smag evt. til med lidt vanillesukker) fordel over bundende og pynt med frugt/ bær/ blomster og server straks