Pirogger…
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 4 dl. Lunkent vand
- 1/2 pk. gær
- 1 tsk. Salt
- 1 spsk. Sukker
- 3 Spsk. Olie
- 300 gr. Fuldkornsspelt
- ca. 500 gr. Hvedemel
- 1 æg til at pensle med
Fyld
- 700 gr. Hakkekød (okse eller kylling)
- 1 stort løg eller 2 små (i tern)
- 100 gr. Revet gulerod
- 3 tsk. Tomatpuré
- 2 dl. Vand
- salt og peber
Fremgangsmåde
Gæren røres ud i vandet. Tilsæt sukker og olie, rør igen.
Herefter tilsættes salt og fuldkornsmel røres i. Til sidst røres hvedemel i dejen, lidt af gangen. Dejen æltes godt og hæver under et klæd et lunt sted i 45 min.
Det gode ved pirogger er, at man kn fylde dem med lige hvad man har lyst til og det er en rigtig god måde at får brugt sine rester på..
Har du fx en rest kødsauce er det oplagt at komme i pirogger evt. med lidt revet ost. En rest af kylling ell. Kalkun, kan plukkes i mindre stykker og vendes med lidt tomatsauce og friske krydderurter.. Mulighederne er mange
Fyld
Kødet brunes af, løg tern tilsættes og brunes med kødet. Tilsæt revet gulerod og rist det med.
Herefter tilsættes tomatpuré, der ligeledes ristes med. Nu tilsættes vand.
Kog fyldet rigtig godt igennem, så det ikke er for vådt, smag til med salt og peber og lad det køle lidt af, inden det kommes i piroggerne.
Rul dejen ud og brug fx en skål til at stikker cirkler ud med. Kom fyld på den ene side, pensl med pisket æg og fold den anden side af dejen over.
Tryk de to halvdele rigtig godt sammen –brug evt en gaffel. Sæt piroggerne på en plade med bagepapir og lad dem efterhæve 15 min. pensl med æg og bag dem ca. 15 min. i forvarmet ovn ved 200 grader.
Piroggerne kan sagtens fryses.
Hej Renie ❤️
Har lige bagt disse lækre pirogger – MUMS!
Jeg nøjedes dog med 1 tsk salt i dejen -vi syntes det virkede noget voldsomt med en spsk. Er det måske en tastefejl, eller er vi saltforskrækkede?
Venlige hilsner Mette
Hej Mette,
Fantastisk 😀 😀 😀
Det er ikke Jer, der er saltforskrækkede, det er mig, der har lavet en tastefejl. Den vil jeg straks få rettet 😀 Tak for det!
Mvh. Renie/ Kreamors Køkken