Quiche Lorraine -en fransk klassiker..
Til 12 små tærter brugte jeg følgende
- 1 lille pakke butterdej
- 1 stort (eller 2 små) løg i tynde strimler
- 200 gr. skinke i tern (jeg havde lidt hamburgerryg til over, som jeg skar op)
- 200 gr. bacon i tern
- lidt friskhakket timian
- 4 stk. æg
- 1/2 L. kaffefløde/sødmælk
- salt og peber.
- Metal-/siliconeform til muffins
Fremgangsmåde
Hvis du bruger metalform, så sørg for at smøre en godt, inden brug.
Baconternene ristes gyldne -rist skinken med de sidste par minutter. Tag kødet fra panden. Herefter ristes løgene bløde i det resterende fedtstof, tilsæt timian. Bland løg med bacon og skinke.
Rul butterdejen ud til ca. 3 mm. tykkelse og stik cirkler ud (brug et glas) der passer i formen. Beklæd formene med dej og fordel fyldet i de små tærter.
Pisk æg og fløde/mælk sammen, krydr med salt og peber og fordel over fyldet.
Bag tærterne i en forvarmet ovn ved 200 gr. i ca. 12-14 min. (tiden kan variere fra ovn til ovn)
Lad tærterne køle af inden de tages ud af formen.
Tærterne kan fryses.