Den er helt klart blandt yndlingskagerne herhjemme! Den er nem at lave og så holder den sig blød og svampet i flere dage! (så længe holder den dog sjældent )
Til 1 bradepande (ell. 2 springforme)
- 6 stk. Bananer (modne)
- 230 gr. smeltet Smør
- 225 gr. Rørsukker
- 2 tsk. Vanillesukker
- 2 stk. Æg
- 250 gr. Mel
- 2 tsk. Bagepulver
- 180 gr. Chokolade
(evt. Flormelis til glasur)
Fremgangsmåde
Mos bananerne med en gaffel i en stor skål. Tilsæt smør, æg, og vanille- + rørsukker. Rør grundigt sammen. Bagepulver og mel sigtes i dejen. rør forsigtigt rundt, indtil du har en ensartet massse. Hak chokoladen groft og vend stykkerne i dejen.
Bag kagen i bradepande beklædt med bagepapir eller i smurte springeforme i midten af oven, ved 180 grader i ca. 30 min. (bagetiden kan variere meget i forhold til ovnen, så hold øje)
Stik med stegenål og når kagen “slipper” er den færdig.
Lad den køle af, inden den serveres -pynt evt. med glasur
Det er bare en fantastisk smagsoplevelse, laver dem som muffins, der bliver ca 15 af denne option mums
Hej Rikke 🙂
Det glæder mig meget, at du kan bruge opskriften. God weekend!
Kram fra Kreamor
Denne har jeg også lavet i dag. Mums!!
Skønt Helle!!
Ja, den er altså virkelig god. Nu får jeg også lyst til kage 😀
Jeg er så parat til at gentage successen med denne skønne banankage!
Dog skal jeg lige høre, om den er fryseegnet? En hel bradepande til to er i overkanten, men den ryger lynhurtigt, hvis ikke noget gemmes væk…
Hej Louise,
du kan sagtens fryse kagen 🙂
God bagelyst,
Mvh. Renie
Er normalt ikke så vild med banankage, da jeg synes de hurtigt bliver for søde.
Har bagt den her – tilsat hakkede hasselnødder. Var spændt på udfaldet pga mængden af bananer, men for dælen den er god!!!!
Herligt, Lisbeth 😀 😀