Jordbær Muffins..
Til 12 stk brugte jeg følgende
- 3 dl. hvedemel
- 2 dl. rørsukker
- 1 1/2 tsk. bagepulver
- 1/2 tak. salt
- 3/4 dl. olie (jeg brugte vindruekerneolie)
- ca. 3 dl. friske, modne jordbær (blendes grundigt til ca. 1 1/2 dl. jordbærpuré )
- Kornene fra en vanillestang
- 1 tsk. friskrevet citronskal
- 4 æg
- Rød frugtfarve (valgfri)
Frosting
- 100 gr. neutral, stuetempereret smøreost, (fx Philadelphia)
- 75 gr. smør ligeledes stuetemperatur
- 1 tsk. vanillesukker
- 1 dl. jordbærpuré (ca. 2 dl. blendede jordbær)
- 1 tsk. friskrevet citronskal
- ca. 4-5 dl. florsukker
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader.
Æg og sukker piskes sammen, hvorefter olie, citron, vanille og jordbærpuré vendes i dejen.
Mel, salt og bagepulver sigtes i massen og røres forsigtigt rundt. Tilsæt rød frugtfarve hvis du ønsker.
Dejen fordeles i muffinsformene.
Et godt tip er, at have en metalform at sætte formene i, da dine muffins på den måde vil holde en meget flottere form
Kagerne bages ca. 12-15 min. Prøv forsigtigt at stik i en med en lille kniv. Der skal ikke være dej på kniven, når du har stukket i den.
Lad dine muffins afkøle helt, inden du pynter dem med frosting.
Jordbærfrosting
Ost og smør piskes grundigt sammen, indtil det har en let og luftig konsistens. Tilsæt vanille og rør grundigt. Jordbærpuré og citronskal røres grundigt med.
Sørg for at få det med der sætter sig op af kanterne
Herefter piskes florsukker i massen, 1 dl. af gangen. Pisk på laveste trin og hold øje med konsistensen. Jo sødere jordbær du har brugt, jo mindre florsukker har du brug for.
Smag dig frem..
Hej:-)
Har du afprøvet opskriften med frosne jordbær?
Mvh. Katrine
Hej Katrine,
Nej, det må jeg tilstå, det har jeg faktisk ikke. Jeg tænker dog, at do godt kan bruge frosne jordbær, men jeg ville nok tø dem op og dryppe dem af, så dejen ikke bliver for våd 🙂
God fornøjelse!
Mvh. Renie / Kreamors Køkken
Hejsa!
Min datter var vild med muffins, især med cremen! Men… den blev alt for tynd så jeg var nødt til at bruge den som creme “ved siden af” og ikke som topping kan man bruge husblas…? Hvis ja, hvor meget vil du anbefale…?
Mvh
Agnieszka