De lækreste Vanillekranse -mormors opskrift….
Jeg brugte følgende
- 250 gr. hvedemel
- 125 gr. rørsukker (oldemor brugte almindelig sukker)
- 2 vanille stænger
- 60 gr. smuttede mandler
- 180 gr. smør
- 1 æg
- 1/4 tsk. bagepulver
Fremgangsmåde
Kom mel og bagepulver i en skål. Kold smør skæres i små tern og kommes i melblandingen.
I en anden skål blandes sukker, æg og kornene fra vanillestængerne. Pisk det grundigt sammen og tilsæt det i melblandingen.
Hak mandlerne fint og kom dem i dejen, der æltes sammen til en ensartet konsistens.
Sæt dejen på køl ca. 30 min.
Vanillekransedejen køres igennem en kødhakker med tilhørende stjerneform. Lav 6-7 cm. lange strimler og luk dem forsigtigt sammen i enderne. Læg vanillekransene på en bageplade med papir.
Når pladen er fuld, stilles den et koldt sted ca. 15 min. inden den kommer i ovnen -så holder vanillekransene formen (et lille trick, min mormor lærte mig :))
Til sidst bages kransene i 10-12 min. i en forvarmet ovn ved 185 grader.
Hold øje med dem, bagetiden kan varierer fra ovn til ovn. De skal være gyldne, men ikke for mørke.
Lad dem køle helt af, inden de kommes i kagedåse