Her til aften lavede jeg denne skønne salat, der passede perfekt til solskin og spisning med bare tæer på terrassen.
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 400 gr. store rejer
- 6 små, nye, kogte kartofler (rest fra i går)
- 1 avocado
- 2 stk. hjertesalat
- 1 håndfuld brøndkarse
Dressing
- 3 spsk. skyr (du kan også bruge creme fraische)
- lidt friskpresset citronsaft
- 1 tsk. grov sennep
- 1 håndfuld friskhakket dild
- lidt friskhakket purløg
- 1 lille fed hvidløg
- salt og peber
Fremgangsmåde
Sørg for at rejerne er helt fri for skal og at tarmen er fjernet.
(hvis ikke, så skær forsigtigt et lille snit ned langs ryggen på rejen og fjern tarmen. Den kan indeholde lidt sand)
Kartoflerne skæres i halve eller kvarte alt efter størrelse. Avocadoen skæres i mundrette stykker og hjertesalaten, skylles grundigt, slynges og plukkes. Brøndkarsen skylles grundigt.
Havde jeg haft friske asparges, var de også røget i denne salat.
Rør ovenstående ingredienser sammen til dressing og smagt til med salt, peber og evt. en smule citronsaft.
Lige inden servering, varmes en tykbundet pande rigtig godt op. Tilsæt olie og kom rejerne på.
Det er vigtigt, at de begynder at stege og skifte farve med det samme.
Giv rejerne 1-2 minutter på den drøn varme pande, vend dem, krydr dem og giv dem 1-2 min på den anden side.
Tag rejer af varmen.
Anret salten i bunden og fordel herefter avocado og kartofler. Kom rejerne på, pynt med brøndkarse og krydr en ekstra gang med peber. Dryp evt. en smule dressing på salaten eller servér den ved siden af.
Velbekomme