Mon ikke der er lige så mange versioner af denne skønne, enkle ret, som der er Italienske Mamas ?
Fløde eller æg ? Parmesan eller Pecorino ?
Tja, der er mange måder at lave Carbonara på, men uanset hvad man vælger, er det en super nem og hurtig ret, om end den ikke er specielt “bikini-venlig” 😉
Fremgangsmåde
Sæt en stor gryde vand over med lidt salt og olie.
Skær bacon i tern (hvis ikke det er købt i tern). Rist baconen på en varm pande uden yderligere fedtstof.
Når vandet koger, tilsættes spaghettien. læs evt. på pakken, hvor lang tid den skal have, da dette godt kan variere fra produkt til produkt. Vigtigst af alt er, at pastaen ikke får for meget.
Når pastaen er ved at være færdig og baconternene er gyldne og sprøde, hældes det overskydende fedt af panden og fløden tilsættes. Kog fløden op og lad den simre et halvt minuts tid.
Sigt den og vend nu den afdryppede pasta i baconfløden. Tilsæt 2/3 af parmesanosten, vend godt rundt og smag til med salt og peber.
Kom din Carbonara i det ønskede serveringsfad, dryp med god olivenolie, fordel resten af parmesanen over pastaen og krydr en ekstra gang med friskkværnet peber. Serveres straks