Stikkelsbærmarmelade…
Denne herlige opskrift, griflede jeg ned en dag, da jeg så en sød ældre dame tilberede marmeladen på TV. Den er SÅ skøn 🙂
Jeg brugte følgende
- 1 kg. Stikkelsbær
- 1 kg. Rørsukker
- 1 stang vanille
- Tilsæt evt. 6-7 hyldeblomstskærme (kan udelades)
Fremgangsmåde
Stikkelsbær nippes i top og bund og kommes i en tykbundet gryde med 5 dl. vand.
Hyldeblomstskærmene tjekkes for insekter og kommes hele i gryden oven på stikkelsbærerne. Kog ved svag/moderat varme, indtil stikkelsbærerne er møre, men stadig holder formen. Fjern hyldeblomstskærmene.
Tilføj sukker og vanillekorn + -stang. Rør forsigtigt, så bærerne så vidt det er muligt holdes intakte, indtil sukkeret er opløst.
Herefter koges marmeladen godt igennem i 8-10 min. under jævnlig omrøring. Test om marmeladen har den ønskede tykkelse ved at tage en smule op på en underkop og sæt den koldt et øjeblik.
Marmeladen tages af varmen og hviler i 10 min. Herefter kommes den på skoldede glas med tætsluttende låg. Marmeladen kan holde sig et års tid