Koteletter
Til 4 personer
- ca. 800 gr. Svinekoteletter (4 store/ 8 små)
- 1 skalotteløg (i fine tern)
- 2 fed hvidløg (friskpresset)
- 2 ds. hakkede tomater
- 1 håndfuld friskhakkede urter (jeg bruger hvad jeg har fx timian/persille/oregano)
- 1 dl hønsebouillon
- 50 gr. friskrevet parmesan
- evt. en håndfuld kapers
- Lidt olie, evt. en klat smør
Fremgangsmåde
koteletterne ridses, hvis de har fedtkant (ellers kan de godt finde på at krølle op i siderne, så de ligner en skål, når man steger dem ) Varm en pande godt op og tilsæt olie og evt. en klat smør. Brun koteletterne godt af på begge sider –flæk evt. et hvidløg og lad det stege med sammen med dem. Krydder godt med salt og peber og læg dem i et ildfast fad. Tilsæt lidt ekstra olie på panden, fjern hvidløget der var med under stegning og sauter løg og hvidløg af (de skal ikke tage farve), nu tilsættes de hakkede tomater samt hønsebouillon. Saucen varmes rigtig godt igennem. Tilsæt friske krydderurter og evt. kapers. Kog godt igennem, smag til med salt og peber og fordel over koteletterne. Drys parmesan over og giv dem ca. 10 min i forvarmet ovn ved 200 grader.
Kalorieberegning pr. 100gr.:
Energi 112 kcal | Protein 11 gr. | Kulhydrat 3,4 gr. | Fedt 6 gr.
Ris
- Ris til 4 personer
Kog ris til 4 personer efter anvisning på emballagen (dette varierer meget fra produkt til
produkt)
Kalorieberegning pr. 100gr.:
Energi 127 kcal | Protein 6 gr. | Kulhydrat 75 gr. | Fedt 1 gr.
Persillerødder
- 4 mellemstore persillerødder
- lidt timian
- Olivenolie
- Salt og peber
Persillerødder skrælles og kvartes. Komme i en frysepose, hvori der kommes lidt olie, salt, peber og finthakket timian. Ryst posen grundigt og kom persillerødderne i et ildfast fad med papir. De skal have ca. 15 min. i ovnen, så det passer nogenlunde, hvis du sætter dem ind, når du har brunet koteletter.
Kalorieberegning pr. 100gr.:
Energi 128 kcal | Protein 2,1 gr. | Kulhydrat 11 gr. | Fedt 9,3 gr.
Pr. portion
Protein
Kulhydrat
Fedt
* 1 portion: 150 gr. kotelet, 100 gr. persillerødder, 100 gr. ris
Tips til hvad børnene kan hjælpe med, hvis tiden og lysten er til det 😀
Børn 1-2 år:
krydre / ryste posen med persillerødder
lægge persillerødder i et ildfast fad
skylle krydderurter
drysse parmesan over koteletterne
dække bord
Børn 3-7 år:
skrælle,skære, krydre, ryste persillerødder
hælde ris i vandet
pille løg og hvidløg
skære tomater
rive og drysse parmesan
krydre med salt og peber
dække bord
Persillerødder skrælles, skæres, krydres og opbevares i en pose.
Løg og hvidløg kan pilles
Urter kan vaskes
Parmesanen kan rives
Tomater kan skæres i tern
Koteletter kan ridses
Koteletter til overs kan fryses eller gemmes til fyld i wraps om fredagen.
Persillerødder kan kommes i suppen torsdag
Ris kan ristes i lidt olie på panden krydres med salt og peber og serveres til wraps om fredagen.