Syltede Hvidløg..
Jeg tror de fleste buffeter har en eller flere versioner af syltede hvidløg. Det er dog ikke altid, at kvaliteten er så fantastisk..
Heldigvis er det nemt at lave dem selv og det gode er, at man kan komme lige det i marinaden, som man allerbedst kan lide og efterfølgende egner olien sig fantastisk til hjemmelavet mayo, marinade til kød eller til at stege i.
- Hvidløg (så mange fed, som du gider at pille)
- Smagsneutral olie (fx raps ell. vindruekerneolie)
- Krydderurter / krydderier efter smag
- Vand
Fremgangsmåde
Sæt en gryde vand over og pil så mange fed hvidløg, som du orker.
Når vandet koger kommes hvidløgene i, hvorefter de små-simrer et par minutter, tages op og kommes på skoldede glas sammen med friske krydderurter og overhældes med olie.
Alternativt, kan olien røres op med yndlingskrydderierne inden den hældes over hvidløgene..
Vil gerne vide hvordan man opbevarer de syltede hvidløg, og hvor længe kan de holde sig? Det er jo oliet?
Hej Vibeke,
Jeg plejer at opbevare dem på køl og de holder fint et par uger 🙂
Mvh. Renie/ Kreamors Køkken