Syltede tomater
Jeg brugte følgende
- Tomater
- Olivenolie
- evt. krydderurter (oregano, timian, salvie eller andet )
- Salt & peber
- en lille smule rørsukker (kan udelades)
Fremgangsmåde
Halvér tomaterne og læg dem tæt i en bradepande beklædt med bagepapir.
Stænk dem med lidt olivenolie, drys salt, peber, krydderurter og evt. rørsukker over og “glem dem” i ovnen natten over ved 70 gr.
Næsten morgen har man de skønneste “semi-dried” tomater, det smager skønt i sig selv, men også giver en helt fantastisk smag i salater, kødsauce, på en æggemad, i tomatsauce, lasagne, i sandwich, på pizza…. Ja, jeg kunne blive ved…
Put dem i et skoldet glas med tætsluttende låg og overhæld dem med en smagsneutral olie fx rapsolie og de kan holde sig længe i køleskabet
Hvor mange gr tomater til de syltede tomater? Nogen bestemte slags du bruger?
Hej Mette,
Jeg har ikke nogen bestemt vægt på, da jeg som regel bare fylder en bradepande. Jeg bruger alle mulige forskellige slags tomater, men nok mest cherrytomater 🙂
Mvh. Renie/ Kreamors Køkken
Hej
Tak for inspirerende hjemmeside, billeder, nyhedsbreve og opskrifter.
Er det en god ide at skylle glasset med atamon inden?
Hej Sigge,
tak for de søde ord 🙂
hvis bare glasset er skoldet, tomaterne er dækket af olie og du bruger en ren gaffel/ske, når du fisker tomater op, kan de holde sig flere uger i køleskabet uden atamon, Sigge 🙂
Mvh. Renie / Kreamors Køkken