Varmrøget laks direkte fra grillen, asparges salat med radiser, grønt fra haven og vinaigrette og sidst, men ikke mindst nye danske kartofler 😀
-altsammen indtaget udendørs med bare tæer! Lige til at blive glad i låget af
Til 2 personer brugte jeg følgende
Aspargessalat
- 1 bdt. friske grønne asparges
- 5-6 radiser
- 2 håndfulde salat
- en håndfuld friske krydderurter (jeg brugte dild, persille og purløg)
Vinaigrette
- 1/2 dl. olie (jeg brugte en neutral rapsolie)
- 1/2 tsk. dijonsennep
- 1 tsk. hvidvineddike
- salt og peber
- evt. lidt friskpresset citronsaft
Fremgangsmåde
Varmrøget laks
Drys laksen med lidt salt og rørsukker, lad den trække imens indtil grillen er klar (en lille times tid). På den måde får man en mere fast og smagfuld laks.
Når kullene er klar, gives laksen ca. 15 min. (alt efter størrelse) på indirekte varme. Rygesmuld/ flis eller hvad man nu bruger anvendes efter anvisning på pakken.
Vi brugte almindelig rygesmuld af bøg og gav laksen røg de sidste 5 min.
Aspargessalat
Aspargesene klargøres og blancheres (beskrevet andet sted på siden)
Salaten skylles og plukkes i grove stykker, radiser vaskes og skæres i grove stykker, pluk krydderurterne (purløg hakkes fint)
Vinaigrette
Sennep og hvidvineddike røres grundigt sammen, olien piskes i lidt af gangen.
Hvis vinaigretten begynder at skille, tilsæt da en lille smule koldt vand.
Smag til med salt, peber og evt. en smule citronsaft.
Velbekomme
Salaten anrettes og dryppes med vinaigrette.