Skip to content
Kreamors KøkkenKreamors Køkken
Kreamors Køkken
Madplaner, opskrifter, inspiration, tips & tricks til sund og lækker hverdagsmad og kreative sysler med børn
  • Forside
  • Opskrifter
    • Salater
      • Forår
      • Sommer
      • Efterår
      • Vinter
    • Vegetar
    • Supper
    • Kalv / Okse
    • Gris
    • Lam
    • Fjerkræ
    • Fisk / Skaldyr
    • Pasta / Pizza
    • Bagværk & Sødt
    • Brød & Boller
    • Syltesager
    • Drikkevarer
    • Dip, sauce & garniture
    • Tips og tricks
    • Sjov med frugt
    • Jul
      • Julemad
      • Bagværk
      • Krea
    • Krea
      • Fastelavn
      • Påske
      • Frost-tema
      • Halloween-tema
  • Foredrag
    • Foredrag
  • Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt
 
  • Forside
  • Opskrifter
    • Salater
      • Forår
      • Sommer
      • Efterår
      • Vinter
    • Vegetar
    • Supper
    • Kalv / Okse
    • Gris
    • Lam
    • Fjerkræ
    • Fisk / Skaldyr
    • Pasta / Pizza
    • Bagværk & Sødt
    • Brød & Boller
    • Syltesager
    • Drikkevarer
    • Dip, sauce & garniture
    • Tips og tricks
    • Sjov med frugt
    • Jul
      • Julemad
      • Bagværk
      • Krea
    • Krea
      • Fastelavn
      • Påske
      • Frost-tema
      • Halloween-tema
  • Foredrag
    • Foredrag
  • Kontakt
    • Om mig
    • Kontakt

Wok

med rejer og nudler

Wok


Til 4 personer


  • 500 gr. store, rå rejer
  • 2 gulerødder
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 lille bakke champignons
  • 1 tommel ingefær
  • 1 rød peber
  • 1 stk. zucchini (lille, grøn squash)
  • Evt. 2 spsk. østersauce
  • 3 spsk. soyasauce
  • 2 spsk. rørsukker
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sesamolie
  • Evt. en smule chilipasta
  • 500 gr. fuldkornsnudler

Fremgangsmåde


I en skål for sig selv pisker du soya, sukker, friskpresset hvidløg, fintrevet ingefær, chilipasta (sambal oelek), østerssauce og sesamolie sammen. Sæt til side.
Nudlerne koges møre ifølge instruktion på pakken i rigeligt, kogende vand. Tages fra varmen og drænes for vand.
Gulerødderne skrælles og skæres i tynde strimler, champignonerne vaskes grundigt og skæres i skiver, zucchini og rød peber skylles og skæres i strimler.
I en wok (brug evt. stegepande eller en tykbundet gryde) varmes olivenolie op og de klargjorte rejer (tøet og duppet fri for vand) kommes heri. Lad rejerne stege et par minutter til de bliver lyserøde. Kom et par skefulde af den blandede soyasauce i og vend rejerne heri et minuts tid.
Tag rejerne op og tilsæt først svampe, der brunes, herefter zucchini, rød peber og gulerødder og steg et par minutter.
Kom nudler, rejer og resten af soyablandingen i, vend rundt, varm igennem og smag til med salt og peber.

 

Kalorieberegning pr. 100gr.:
Energi 151 kcal | Protein 10 gr. | Kulhydrat 20 gr. | Fedt 3,2 gr.

Forfatter: Renie Rexbye

Her skriver: Renie, der er kok, mor til 3 skønne unger, gift med Christian og kreativ blæksprutte. Her kan du finde opskrifter, ideer, tips, tricks og inspiration til blandt andet nem hverdagsmad, sjove og sunde ideer der hitter hos børnene samt inspiration til små hyggelige kreaprojekter...

Relaterede opskrifter

Frikadeller med stuvet spinat og nye kartofler
30. juni 2017
Citronkylling med Toscansk brødsalat
29. juni 2017
Græske kødboller med pesto og grillede kartofler
29. juni 2017
Fyldte kyllingebryster med knuste kartofler og majssalat
4. juni 2017
Pasta Mexicana med majskolber
4. juni 2017
Dampet rødspætte i urtesauce med brasede kartofler og jordbær-/mangosalsa
4. juni 2017

Skriv et svar Annuller svar

Din email-adresse bliver ikke offentliggjort. Nødvendige felter er markeret *

rens formPost comment

Copyright Kreamors Køkken | Design nCASE.dk
Kreamors Køkken ikke alene bager cookies, men bruger dem også til at forbedre brugeroplevelsen, huske dine indstillinger og lave besøgsstatistik. Ved at fortsætte med at bruge sitet accepterer du dette. OK
Privacy & Cookies Policy
Nødvendige Altid slået til