Spicy Gulerodssuppe
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 500 gr. skrællede gulerødder
- 2 skrællede kartofler
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 1/2 frisk chili
- 6 kviste frisk timian
- 8 dl. grøntsags- eller hønsebouillon
- lidt rapsolie
- evt 1 dl. fløde (kan erstattes af græsk yoghurt)
- 100 gr. solsikkekerner
- 100 gr. skyr (man kan også bruge græsk yoghurt ell. creme fraiche)
- evt. 150 gr. kalkunbacon i fine tern
Fremgangsmåde
Skær de skrællede gulerødder, kartofler, løg og hvidløg i grove tern og sauter dem sammen med timian, i rapsolie, ved god varme, i en tykbundet gryde ca. 2-3 min.
Tilsæt bouillon og lad suppen simre i ca. 20 min.
Blend suppen rigtig godt og sigt den.
Tilsæt fløde, kog igennem og smag til med salt og peber.
Hvis man bruger yoghurt i stedet for fløde, skal man være opmærksom på ikke at lade suppen koge en hel masse bagefter, da den så vil skille, så varm forsigtigt op
Suppen er nu klar til servering. Her er den serveret med lidt ristet kalkunbacon i fine tern, en skefuld skyr (kunne også være creme fraiche/græsk yoghurt) og ristede solsikkekerner.
Tak for alle dine dejlige opskrifter, har prøvet den med persillerod,smagte fantastisk, og vil prøve denne gulerodssuppe.
MVH.
Bente.
Kære Bente,
Hvor er det bare dejligt, at du bruger mine opskrifter med glæde 🙂 Tak for de søde ord 🙂
Hej kreamor