Almindeligvis toppes det klassiske Foccacia med olivenolie og havsalt. Det smager også super lækkert med rosmarin, soltørret tomat, oliven og/eller hvidløg. Denne blomstrende version er fri fantasi -find selv på et smukt udtryk.
Fremgangsmåde
Vand, gær og salt røres sammen. Herefter tilsættes mel, lidt ad gangen. Dejen æltes godt igennem til en blød, ensartet konsistens (brug gerne røremaskine, da dejen er meget blød).
Dejen fordeles i bradepande med bagepapir, dryppes med lidt olie og dækkes med film. Lad den hæve ved stuetemperatur i ca. 3 timer eller i køleskabet ca. 8 timer (evt. natten over).
Efter hævning dekoreres brødet som ønsket. Dryppes med olivenolie og drysses med havsalt. Bag midt i en forvarmet ovn ved 220 gr. varmluft i ca. 25 min.
Serveres imens det stadig er lunt. Velbekomme.