Lækker kylling i karry til fx ris eller nudler. Her er den lavet i to varianter -en med masser af grove grøntersager og chili, samt en variant med finthakket grønt og uden chili til børn,
Til 2 voksne og 2 børn brugte jeg følgende
- 4 stk. kyllingebryster
- 2 spsk. rød karrypasta (jeg brugte den fra Blue Dragon)
- 3 fed hvidløg
- 3 stk. skalotteløg
- 3 stk. forårsløg
- 4 stk. gulerødder
- 3 stk. snackpeber
- 1 stk.- chili
- 2 ds. kokosmælk
- 1 stk. gurkemejerod (på størrelse med min lillefinger)
- 1 tommel ingefær
- 200 g. champignon
- 250 g. edemamebønner
- 1 stk. lime
- 3 stk. hønsebouillon i tern
- 1 håndfuld koriander
- Olie til stegning
- Salt og Peber
Fremgangsmåde
Børnekylling: 2 stk. kyllingebryst skæres i tern. 1 stk. løg og 1 fed hvidløg pilles og hakkes fint. 1 stk. gulerod skrælles og rives fint.
Kyllingen brunes af i olie, hvorefter løg, hvidløg, gulerod og 1 spsk. rød karrypasta tilsættes. Rist godt af, dog uden at løgene tager farve. Tilsæt 1 ds. kokosmælk og 1 hønsebouillon. Lad retten koge igennem, skru ned og lad den simre 5 – 10 min. smag til med salt, peber og en smule lime, hvis ønsket. Jeg serverede retten med ris og gnavegrønt bestående af gulerod, snackpeber og edamame.
Kylling i rød karry: Edamamebønner overhældes med kogende vand og trækker 7-10 min. inden de “smuttes”, 2 stk. kyllingebryst skæres i tern. 2 stk. løg og 2 fed hvidløg pilles og hakkes groft. Champignon skylles grundigt, duppes af og skæres i kvarte. Gurkemejerod og ingefær skrælles forsigtigt (pas på, gurkemejeroden farver fingrerne)
Snackpeber og forårsløg skæres i rustikke stykker. Chilien skæres fint og gulerødder skrælles og skæres i tynde strimler.
Kyllingen brunes af i olie, hvorefter løg, hvidløg og champignon. Rist godt af, svampene må gerne tage farve. Tilsæt 1 spsk. rød karrypasta, friskrevet ingefær og gurkemejerod. Rør godt rundt, varm igennem og tilsæt så 1 ds. kokosmælk og 2 stk. hønsebouillon.
Lad retten koge igennem, skru ned og lad den simre 5 – 10 min. Tilsæt de resterende grøntsager, kog igennem igen og smag til med salt, peber og en smule lime og frisk koriander, hvis ønsket.
Jeg serverede retten med ris, stegt med æg og cashewnødder.