Skøn, antiinflammatorisk vintersalat med masser af smag og farve.
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 4 stk. friske figner
- 1/6 spidskål
- 1 stk. rødløg (lynsyltes)
- 1 håndfuld blåbær
- 2 spsk. tørrede aroniabær
- 1 håndfuld valnødder
- 3 spsk. granatæblekerner (ca 1/2 granatæble)
- 1/2 dl. hvidvinseddike
- 2 spsk. akaciehonning
- 1/2 citron (saften)
- 2 spsk. rapsolie
- Evt. rød skovsyre til pynt
Fremgangsmåde
Lynsyltning
Rødløget skæres i tynde skiver og kommes ned i “syltelage” bestående af 1/2 dl. vineddike + 2 spsk. akaciehonning, salt og friskkværnet peber. Kom låg på, ryst grundigt og lad løgringene trække imens resten af salaten tilberedes.
Spidskål skæres i tynde strimler, fignerne skæres i kvarte, granatæblekerner befries for hinder, blommerne skæres i både, blåbær skylles og valnødderne ristes let på en tør, hed pande.
Anret spidskål i bunden af fad/skål/tallerken, fordel blommer, figner og rødløg herover. Tag 1/2 dl. syltelage og spæd op med lidt friskpresset citronsaft og 2 spsk. rapsolie.
Fordel dressingen over salaten, drys med aronia, blåbær, granatæble og ristede valnødder. Pynt evt. af med lidt rød skovsyre. Velbekomme.