Skøn kage med squash, både som bradepandekage, lagkage og muffins…
Til 8-10 personer brugte jeg følgende
- 460 g. Fintrevet Squash
- 1 tsk. Fintrevet frisk ingerfær
- 3 dl. Rørsukker
- 4 stk. Æg
- 1/2 dl. Olie (en smagsneutral som vindruekerne- eller solsikkeolie)
- 4 1/2 dl. Mel
- 3 tsk. Kanel
- 2 tsk. Vanillesukker
- 2 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Natron
- 1 Lime (skallen revet fint)
- 100 g. grovhakkede, ristede Mandler
Skyr/Choko Creme
- 2 dl. Creme fraiche
- 200 g. Neutral Philladelphia
- 120 g. smeltet, hvid Chokolade (+ca. 50 g. revet chokolade til pynt)
- skal fra 1 Lime
- 2 spsk. honning
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 185 gr.
Mandlerne ristes på en tør pande og køles af. Pisk æg og sukker til en luftig hvis masse -jo mere du pisker, jo bedre. Vend forsigtigt olien i æggemassen og sigt alle de tørre ingredienser i efterfølgende. Vend hele massen grundigt sammen.
Tilsæt nu lime, squash, ingefær og mandler (gem evt. en lille håndfuld til pynt)
Dejen kommes i en smurt springform, der er beklædt med papir i bunden. Kagen bages midt i ovnen ved 185 grader i ca. 50 min. Køles helt af.
Chokoladen smeltes (jeg plejer at smelte chokoladen i en lille skål i mikrobølgeovnen), imens blandes de øvrige ingredienser. Tilsæt den smeltede, hvide chokolade og pisk grundigt igen. Cremen køles helt af.
Kagen skæres igennem på tværs. Halvdelen af cremen fordels på bunden, den anden halvdel lægges på og resten af cremen fordeles på toppen. Pynt kagen med hvid chokolade, lidt friskrevet lime og resten af de ristede mandler.
Kagen egner sig glimrende til frysning. Dog før den fyldes med creme.
*Hvis du vil bruge squashkagen som “Tal-kage”, fordeles dejen i en bradepande og bages ca. 30 min. Herefter køles den helt af og skæres i det ønskede tal. (jeg lavede en skabelon af 7-tallet på et stykke bageparpir, som jeg brugte til at lægge på kagen og skære efter) Hvis det er et 2 cifret tal du skal lave, vil jeg anbefale, at du laver to kager 🙂
Da jeg ønskede mere creme på min talkage, tilføjede jeg 1/4 L. pisket fløde til den kolde limecreme-
Hej Renie. Jeg vil rigtig gerne lave din squashkage på lørdag den 22/8, men mangler halvdelen af opskriften. Har du mulighed for at sende den til mig eller uploade opskriften på din hjemmeside?:-) Ha en rigtig god dag. Vh Marlene
Kære Malene,
Jeg er virkelig ked af, at der er sket en fejl, således at du kun kunne se halvdelen af opskriften. Det beklager jeg virkelig. Fejlen er rettet nu om end det er lidt sent i forhold til hvornår du skulle bruge den.
Mvh. Renie/ Kreamors Køkken
Hejsa, kan det passe at der ikke er en print-knappe på dine opskrifter? Eller kan jeg bare ikke se den :/
Tak for en skøn aften.