Denne skønne, karamelliserede gulerodspuré med citron, er ganske enkelt fantastisk som tilbehør til stegt og grillet kød.
Det er virkelig nemt at lave og du kan med fordel lave det i rigtig god tid.
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 200 gr. gulerødder
- 2 stk. skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- skallen af 1/4 ubehandlet citron
- 25 gr. smør
Fremgangsmåde
Gulerødder og løg skæres i grove tern. Smelt smør i en tykbundet gryde, det er vigtigt, at smørret får lov at bruse op og blive gyldenbrunt. Tilsæt nu gulerødder og lad dem ligeledes brune af. På denne måde karamelliserer de og det giver en helt særlig og meget lækker smag til puréen. Tilsæt løg og lad dem stege med indtil de bliver blanke.
Tilsæt nu citronskal og 1 dl. vand.
Kog gulerødderne møre ved moderat varme, under låg. Hold godt øje med at de ikke koger tør, tilsæt evt. lidt ekstra vand, så de har noget at koge møre i.
Efter ca. 15 min. er gulerødderne møre og blendes nu, sammen med løg og væske til en ensartet puré og smages til med salt, peber og evt. lidt mere citronskal.
Varm den godt igennem inden servering.