Har været på hindbær-rov i mine forældres have..
Her til aften blev de så en del af salaten -og den var en fryd for både øje og gane 🙂
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 1/4 spidskål (i dagens anledning var det et rødt spidskål)
- 1 stk. frisk mozzarella
- 2 stk. nektariner
- 1 håndfuld hindbær
- 1/3 rød chili
- 1 tsk. honning
- saften af 1 lime
- 1/2 dl. olie
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Start med at lave dressingen, så den kan trække imens du laver resten af salaten.
Rør honning og limesaft sammen, tilsæt olie og finthakket chili, rør sammen og lad trække.
Kålen skæres i mundrette strimler og fordeles på fad eller tallerken. Nektarinerne skæres i små både og fordeles over kålen. Bryd mozzarellaen i mundrette stykker og fordel over salaten.
Jeg pyntede med tallerkensmækker, men det kunne også sagtens være persille og fx morgenfruer, hvis man gerne vil have blomster på 🙂
Fordel halvdelen af dressingen forsigtigt over salaten og krydr med lidt salt og friskkværnet peber.
Servér resten af dressingen i en lille skål ved siden af.
Lækkert!
Vi har kørt i spidskål i et stykke tid, og kørte faktisk også lidt træt i den! Spidskål er jo ellers lækker, og føles lidt som en mellemting mellem salat og kål – den er sådan lidt lettere end alm. hvidkål og har en god ærte-agtig smag.
Denne sammensætning lyder fantastisk, så den skal helt sikkert afprøves 🙂
Hej Kasper,
Du kan roligt give dig i kast med salaten. Den var god og super nem at lave 😀
Vi spiser også virkelig meget spidskål herhjemme og prøver at variere tilberedningen. Ungerne vil dog helst bare have den i rå form, så det fik de også i går da vi spiste salaten. -og så en skål med hindbær til dessert 🙂
Go´ Weekend!
Mvh. Renie/ Kreamors Køkken
Mvh. Renie