Kartoffelpizza
Denne skønne pizza er, i min verden, et rigtig godt eksempel på, at meget få ingredienser i den rette sammenhæng, kan være en kæmpe smagsoplevelse…
Til 4 pizzaer brugte jeg følgende..
- 1/2 L. lunken vand
- 1 pk. gær
- 1 tsk. salt
- ca. 300 gr. durummel
- ca. 500 gr. fuldkornsmel (hvis du ikke ønsker fuldkorn, brug da alm. mel)
- 300 gr. frisk mozzarella
- 200 gr. rød cheddar
- kartofler i meget tynde skiver (jeg brugte 4 mindre kartofler til 1 pizza)
- 3 dl. løgmarmelade ( se opskrift her )
- 1 håndfuld frisk rosmarin
- god olivenolie
- 100 gr. groftrevet parmesan
- 1 bakke rucola
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i lunkent vand i en stor skål. Tilsæt durummel, rør det godt ud og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 min.
Tilsæt nu salt og fuldkornsmel lidt af gangen og ælt godt igennem, indtil dejen opnår en god smidig konsistens.
Del dejen i 4 lige store stykker og rul dem ud på et meldrysset bord.
Læg nu dejen på bagepapir på en bageplade.
Smør bundene med løgmarmelade og fordel de tynde kartoffelskiver herpå.
Pluk mozzarellaen og fordel den over kartoflerne. Pluk små rosmarinkviste og fordel over pizzaerne. Herefter drysses revet, rød cheddar, groft salt og friskkværnet peber over pizzaerne, der bages i en 250 gr. varm ovn i ca. 10 min.
Når pizzaen er bagt, fordeles rucola og friskrevet parmesan over pizzaerne, der serveres straks.