En dejlig, mættende salat med skønne farver og masser af smag.
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 2 dl. kogte, puy linser
- 1 stk. blochebede
- 1 stk. gul bede
- 1/6 rød spidskål
- 1 håndfuld rucola
- 2 spsk. granatæblekerner (ca. 1/2 granatæble)
- 2 spsk. tørrede aroniabær
- 1 spsk. chiafrø
- 1/2 dl. mild olivenolie/smagsneutral rapsolie
- 3 spsk. hvid balsamico/hvidvinseddike
- 1 tsk. honning
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
Rør en marinade af olie, eddike og honning. Bederne skrælles og skæres i tynde skiver på mandolinjern. Kom bederne i en passende bøtte/ syltetøjsglas eller andet med tætsluttende låg, hæld marinaden over, krydr med lidt salt og friskkværnet peber, kom låget på og ryst godt. Stil bederne til side, så de kan marinere imens du laver resten af salaten (må gerne marinere 20-30 min.)
Rucola skylles og slynges/duppes fri for vand, kålen snittes i fine, mundrette strimler og
kernerne tages forsigtigt ud af granatæblet. Hvis du bruger forkogte linser på dåse, skal de drænes (evt. skylles med koldt vand først).
Fordel rucola og kål i bunden af tallerken/fad/skål og fordel marinerede skiver af beder, linser, granatæble og aroniabær herover. Afslut med at fordele 2-3 spsk. marinade over salaten og drys med chiafrø. Velbekomme.