Det er højsæson for rabarber lige nu og jeg elsker dem!! For mig er det = smagen af sommer og da jeg har været så heldig at arve nogle fine gamle vinrabarber fra min mormor, er det også et kærligt minde om hende hver gang jeg bruger dem.
Nu til kompotten:
Tit sker der det, når man koger rabarberkompot, at det bliver udkogt og “trådet” i konsistensen.
Dette undgår man når man bager sin kompot i ovnen. Desuden bevares den smukke, røde farve og bedst af alt; det er super nemt!
Jeg brugte følgende
- 600 gr. Rabarber i ca. 2 cm. Lange stykker.
- 1 1/2 dl. Rørsukker (erstat evt. Noget af sukkeret med agavesirup)
- 1 vanillestang
Fremgangsmåde
Flæk vanillestangen og gnid kornene godt ind i sukkeret.
Drys sukkeret over rabarberne og vend det godt rundt. Kom rabarberne i et ildfast fad sammen vanillestangen og bag dem ved 150 grader i ca. 15 min.
Pas på med ikke at røre en masse rundt i rabarberne, men kom dem i skoldet (evt. Atamonskyllet glas) og hæld den skønne sirup over til sidst.
Kompotten er skøn til morgenmaden fx med skyr og ristede mandler, på en lun bolle, som tilbehør til is, til pandekager, i lagkager og og og….
1 Kommentar