Caesar Salad
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 500 gr. kyllingefilet
- 1 stort romaine-salathovede (eller 2 små)
- ca. 100 gr. parmesan
- 100 gr. brødcroutons (se evt. opskrift andet sted på siden)
Caesar dressing
- 1 bæger pasteuriseret æggeblomme
- 1 tsk. sennep (jeg brugte en grov Dijon)
- 1 fed hvidløg
- 2 ansjosfiletter
- 1/2 spsk. hvidvinseddike
- 30 gr. parmesan
- 1 dl. Olie
- salt og peber
Fremgangsmåde
Brun kyllingefiletterne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og peber og steg dem evt. færdig i ovnen.
Imens skylles salaten grundigt. Dup evt. salaten, med et rent, tørt viskestykke.
Alle ingredienser til dressingen, på nær olien blendes glat. Tilsæt olie og blend igen. Smag til med salt og peber.
Riv parmesanen.
Når alting er klar, skæres/plukkes salaten i grove stykker og kommes i en skål, sammen med 3/4 af croutonerne og halvdelen af parmesanen. Tilsæt 4 tsk. dressing og vend salaten grundigt.
Anret på fad/tallerken, skær kyllingen i passende stykker og fordel dem rundt på salaten. Drys resten af croutonerne og parmesanen over salaten og kværn frisk peber henover.
Jeg kom desuden nogle syltede tomater på (se opskrift på syltede tomater et andet sted på siden)
Servér resten af dressingen i en skål ved siden af salaten