Falafel -skønne, sprøde kugler af kikærter, er en virkelig lækker vegetarisk spise, der egner sig vanvittig godt som fyld i fx. pitabrød og durum. Kikærterne har et højt indhold af protein og mætter derfor rigtig godt 🙂
Til 5 personer brugte jeg følgende
- 400 g. kikærter (sat i blød dagen i forvejen)
- 1 stor håndfuld persille
- 3 fed hvidløg
- 2 stk. skalotteløg
- 1/2 citron (saften)
- 2 spsk. stødt koriander
- 2 spsk. stødt spidskommen
- 1 stk. gulerod (ca. 50 g. fintrevet)
- 4 stk. æg
- 2 spsk. rasp
- Salt og peber
- olie til fritering
Fremgangsmåde
Kikærterne skylles grundigt og sættes i blød dagen i forvejen.
Dræn kikærterne for vand og blend dem grundigt i en foodprocessor med alle de øvrige ingredienser. Massen skal være fast, uden af være tør.
Vær opmærksom på at krydre godt med salt og peber.
Olien varmes op i en tykbundet gryde. De er vigtigt, at olien er varm, når kugler friteres, da de ellers vil suge for meget olie, omvendt må olien heller ikke være for varm, da de så vil branke uden at stege færdig indeni. Prøv dig lidt frem, til du finder den rette temperatur 🙂
Når kuglerne er gyldne og sprøde tages de op, lægges på et stykke køkkenrulle og serveres varme som tilbehør til fx. pitabrød eller durum. Vi spiste dem med humus, salat, tomat, agurk og syltede rødløg.. Uhmm.. Børnene var også vilde med dem 🙂