Fennikelsalat med Æble & Citron
Til 4 personer brugte jeg følgende
- 2 Fennikel
- 1 stort æble (eller 2 små)
- 2 små citroner
- 1/3 dl. Olivenolie
- ca. 2 tsk. akaciehonning (eller agavesirup)
- En lille dusk persille
- Salt & peber
Fremgangsmåde
Skær fennikel i papirstynde skiver på mandolin eller fx pålægsmaskine, æblerne ligeså. Hold dem hver for sig og vend først salaten sammen lige inden den skal serveres.
Lav en dressing af olivenolie, saften fra citronerne og honning. smag til med salt og peber.
Hak persillen fint.
Nu skal salaten bare samles: Bland fennikel og æble og vend med dressingen. Tilsæt 2/3 af persillen og anret på fad eller tallerken.
Drys med det sidste persille og friskkværnet peber
Salaten egner sig rigtig godt sammen med fisk, fjerkræ og lyst kød..