Giv gårsdagens kartoffelrester nyt liv i en lækker salat 🙂
Til 2 personer brugte jeg følgende
- 6-8 nye, kogte kartofler
- 1 bundt grønne asparges
- 1/2 fennikel
- 1 stk. hjertesalat
- 1 stk. avocado
- 1 lille håndfuld purløg
- 1 tsk. grov sennep
- 1 tsk. hvidvinseddike
- 3-4 spsk. smagsneutral olie fx. rapsolie
- salt og peber
Fremgangsmåde
Denne salat kræver, at man enten har en tændt grill, eller en grillpande ved hånden 🙂
Kartoflerne halveres, asparges skylles og den træge ende knækkes af (bøj forsigtigt i den nederste halvdel, så knækker aspargsen selv der hvor den holder op med at være træg), hjertesalat skylles og plukkes i mundrette stykker. Fennikel skylles, halveres og køres i tynde skiver på mandolin eller skæres tynd med en skarp kniv. Avocado tages ud af skallen og skæres i grove tern, purløg hakkes fint.
Rør en dressing af sennep og eddike. Tilsæt olie lidt ad gangen og tilføj evt. 1 tsk. vand. Smag til med salt og peber
kartofler og asparges vendes med en smule olie og lægges på grillen. Læg kartoflerne med skærefladen nedad. Grill indtil asparges og kartofler er varmet igennem. De må meget gerne få grillmærker, men aspargsene skalskal stadig være sprøde.
Anret salaten på fad/tallerken med fennikel, hjertesalat og avocado i bunden. Fordel de lune kartofler og asparges herpå, dryp med dressing og afslut med purløg. Servér straks. Velbekokmme